logo
header

Zwangerschaps- en verloskundige begeleiding

Een kind krijgen in deze tijd stelt je voor een eindeloze reeks aan  keuzemogelijkheden van onderzoeken, plaats en manier van bevallen, al dan geen pijnstilling. Hoe ga je om met de veranderingen ten aanzien van bijvoorbeeld gezin en werk? Hoe bereid je je voor?

 

Graag ondersteun ik hierin stap voor stap met veel tijd en ruimte voor persoonlijke wensen, waarbij de veiligheid van moeder en kind te allen tijde voorop staat. Het unieke voordeel van een solopraktijk is het ‘één op één contact’; uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dit  een positieve uitwerking te hebben op de gehele beleving en tevredenheid van de cliënten en zijn er minder ingrepen bij de bevalling nodig.Dit draagt bij aan het intense proces waarin vrouwen moeders worden en mannen vaders die zich voorbereiden op de komst van hun kind. Ook een volgende zwangerschap vraagt  op  eigen wijze om toewijding.

 

Er is een goede samenwerking met kraamzorg, gynaecologen, huisartsen en centrum jeugd en gezin. Ook  werk ik graag  samen met deskundigen gespecialiseerd in  o.a. zwangerschapsyoga en massage - en indien nodig – fysiotherapie, diëtiek, osteopathie, acupunctuur en psychologische ondersteuning (zie links). Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV, de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Dit register waarborgt dat ik steeds up to date ben in verloskundige kennis en vaardigheden. Continuïteit van zorg wordt door samenwerking met collegae-verloskundigen gegarandeerd.

knov